FAQ

Snabblänkar:
- Hur många listor kan jag skapa?
- Vad händer med prylarna i en lista när jag tar bort listan?
- Kan jag dela med mig av mina önskelistor till andra?
- Kan jag byta min profilbild?
- Hur bestämmer jag i vilken ordning prylarna ska visas på listan?
- Varför är det två rutor för pris för prylarna?
- Varför är det ett datum för varje lista?
- Vad händer med informationen från Facebook?
- Jag registrerade mig på vanligt sätt. Kan jag logga in på mitt konto via Facebook?
- Hur fungerar sekretessen på Facebook Connect-webbplatser?
- Är det säkert att logga in på Facebook via en annan webbplats?
- Var kan jag läsa mer om Facebook Connect?
- Vad gör jag om något inte fungerar?
- Var kan jag följa arbetet med i mitt Paket?

 

Hur många listor kan jag skapa?

Så många du vill! Du kan skapa flera listor samtidigt och förbereda listor inför flera olika händerlser. Du kan sedan själv välja hur många av dessa som ska vara synliga för dina vänner.

Vad händer med prylarna i en lista när jag tar bort listan?

När du tar bort en lista så finns prylarna kvar. Listinformationen tas bort liksom kopplingen från listan till prylarna, men prylarna är kvar.

Kan jag dela med mig av mina önskelistor till andra?

Ja, det kan du. Varje lista har en unik länk, så kallad permalänk. Ge den länken till alla du vill ska se den. Om du är vän med en annan användare på i mitt Paket kan den användaren se dina synliga listor, välja prylar och se vilka prylar som redan är valda.

Du kan även enkelt länka till din lista via Facebook och Twitter.

Du kan även eposta länken till listan. Gå till listan så hittar du Eposta listan i alternativrutan.

Kan jag byta min profilbild?

Ja eller nej. Profilbilden hämtas från Facebook. Det innebär att om du inte kopplat ditt konto till Facebook så kommer den anonyma bilden visas.

För den som kopplat till Facebook ändras profilbilden på i mitt Paket när du ändrar profilbilden på Facebook.

Hur bestämmer jag i vilken ordning prylarna ska visas på listan?

Gå till listinställningarna. Längst ner visas alla prylar som är tillagda på listan med denna ikon . Där kan du dra och släppa prylarna så de hamnar i önskad ordning.

Detta funkar endast på dator, inte på prylar med touch screen.

Varför är det två rutor för pris för prylarna?

Det är för att du ska kunna vara flexibel.

Om du vet hur mycket prylen kostar räcker det att fylla i den första rutan.

Om du är mindre säker på vad prylen kostar eller om du inte vill ha den allra billigaste sorten kan du skriva in ett prisintervall. Det första priset ska vara det lägsta och det andra ska vara det högsta.

Varför är det ett datum för varje lista?

Datumet är då paketen är tänkta att delas ut. Det kan även användas på annat sätt. En synlig lista visas även om datumet passerats.

Vad händer med informationen från Facebook?

Den allmäna informationen används för att fylla i kontouppgifter. E-posten används för identifiering och för inloggning utan Facebook.

Om en användare har loggat in på sitt konto med Facebook kan dennes profilbild från Facebook visas för användarens vänner.

Funktionen att posta till Facebook är inte implementerad än. När funktionen väl finns tillgänglig kan du bland kontoinställningarna välja om dina aktiviteter på i mitt Paket ska postas på Facebook eller inte.

Jag registrerade mig på vanligt sätt. Kan jag logga in på mitt konto via Facebook?

Ja, det kan du. Gör så här:

  1. Logga först in som du brukar, med epost och lösenord
  2. Gå in på Kontoinställningar
  3. Där ser du en knapp för Facebook login längst ner. Klicka på den och logga in på ditt Facebook-konto så är det färdigt.

Hur fungerar sekretessen på Facebook Connect-webbplatser?

Fråga och svar hämtat från Facebook hjälpcenter 2010-12-03:

När du länkar till en webbplats kan den komma åt information som du har lagt till via Facebook så att du kan interagera med dina vänner på nya och intressanta sätt. I plattformsutvecklarens användningsvillkor begränsas hur de här webbplatserna kan komma åt informationen. Alla webbplatser har förbundit sig, enligt avtal, att respektera de sekretessinställningar du har valt för ditt konto. Detta är samma villkor som måste följas av de utvecklare som har skapat de applikationer som du använder på Facebook.

Det innebär att om du har blockerat en användare på Facebook kan den användaren inte visa dig på en "länkad" webbplats. När andra användare länkar till en webbplats får de inte se information som du har lagt till via Facebook, om de inte är med på Facebook och i den egenskapen får se informationen. Du kan bestämma vilka typer av information som dina vänners applikationer kan komma åt från avsnittet "Applikationer och webbplatser" på sidan Sekretessinställningar.

Är det säkert att logga in på Facebook via en annan webbplats?

Fråga och svar hämtat från Facebook hjälpcenter 2010-12-03:

Tredjepartswebbplatser får använda Facebooks system för inloggning och autentisering via ett program som kallas Facebook Connect. Med Facebook Connect kan användare ta med sig sin Facebook-identitet, sina nätverk och sekretessinställningar när de bläddrar och interagerar med övriga internet. Facebook Connect-aktiverade webbplatser innehåller ofta alternativ för att logga in på Facebook direkt från webbplatsen. När du ser det alternativet bör du kontrollera att inloggningen öppnas i ett separat webbläsarfönster och att webbadressen (URL) för det fönstret innehåller rätt "www.facebook.com"-domän. Om den gör det vet du att det är en giltig Facebook-sida och inte ett försök till nätfiske, du kan tryggt logga in. Obs! Om du är inloggad på Facebook ska Facebook Connect-partnerwebbplatsen bara be dig "godkänna" den webbplatsen.

Var kan jag läsa mer om Facebook Connect?

Facebook har ett hjälpcenter med en sida med frågor och svar om Facebook Connect.

Vad gör jag om något inte fungerar?

Prova först att uppdatera sidan. Ett annat alternativ är att logga ut och logga in igen. Om det är inloggningen du har problem med kan du vänta några minuter och prova att logga in igen.

OBS: Tänk på att detta är en alfaversion. Det innebär att sidan är under utveckling och att funktionaliteten inte är helt färdig än. Eventuella buggar får gärna skickas till mig på info(a)imittpaket.se.

Var kan jag följa arbetet med i mitt Paket?

Det kan du göra på sidan Planerat, på Facebook och på Twitter.